Penne s lignjama u umaku

Penne s lignjama u umaku, jelo je koje savršeno spaja okuse kontinenta i Mediterana, a ima i niz drugih vrlina. Priprema se brzo, cjelovit je obrok, a ovisno o ukusu ili raspoloženju, može biti posluženo u blažoj ili pikantnijoj verziji.

  • 30 min
  • Jednostavno
Penne s lignjama u  umaku

Sastojci

  • 180 g tjestenine (npr. penne)
  • sol
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 200 g očišćenih lignji
  • 50 ml bijelog vina
  • 100 ml Passate Podravka
  • 2 žlice Ajvara blagog Podravka
  • listovi svježeg bosiljka
  • 1 žlica popečenih pinjola
  • listići sira ribanca za posluživanje

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. U široj tavi na zagrijanom maslinovom ulju kratko popecite lignje narezane na kolutiće.
  3. Ulijte vino, dodajte pasiranu rajčicu i ajvar. Posolite i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  4. Na kraju umiješajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte.
  5. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Posluživanje: Pospite narezanim bosiljkom, pinjolima i sirom.

Savjet: Da dobijete pikantno jelo Ajvar blagi zamijenite Ajvarom ljutim.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...