Penne s lignjama u umaku
- Recept by coolinarika.com -Penne s lignjama u umaku, jelo je koje savršeno spaja okuse kontinenta i Mediterana, a ima i niz drugih vrlina. Priprema se brzo, cjelovit je obrok, a ovisno o ukusu ili raspoloženju, može biti posluženo u blažoj ili pikantnijoj verziji.
Priprema
Tjesteninu skuhajte al dente. U široj tavi na zagrijanom maslinovom ulju kratko popecite lignje narezane na kolutiće. Ulijte vino, dodajte pasiranu rajčicu i ajvar. Posolite i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju umiješajte ocijeđenu tjesteninu i promiješajte. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Posluživanje: Pospite narezanim bosiljkom, pinjolima i sirom.
Savjet: Da dobijete pikantno jelo Ajvar blagi zamijenite Ajvarom ljutim.