Dolcela

Mljevena želatina

Panna cotta od graška s čipsom od parmezana

Ove sezone okusi se nose u malim porcijama, a želite li još ukusniji zalogaj, upotpunite ih žlicom Vegete. Odlučimo li se za slanu opciju panna cotte od graška, dojam će podići  čips od parmezana.

  • 35 min
  • Jednostavno
Panna cotta od graška s čipsom od parmezana

Sastojci

Za Panna cottu od graška

Za čips od parmezana (10 komada)

Priprema

  1. Želatinu preliti s 5 žlica hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri.
  2. Grašak i vrhnje izmiksati dok se ne dobije jednolična smjesa bez mrvica.
  3. Staviti u zdjelu, zajedno sa začinima, mlijekom i ricottom i zagrijavati do vrenja. Skinuti s vatre, umiješati želatinu dok se sva ne otopi.
  4. Preliti u silikonske kalupe i ohladiti dok se ne stisne (otprilike 4 h).
  5. Poslužiti na sobnoj temperaturi posipano s malo crnog sezama.

ČIPS OD PARMEZANA

  1. Pećnicu zagrijati na 190°C i pripremiti plehove obložene papirom za pečenje.
  2. Ribani parmezan stavljati na papir u hrpicama promjera 6-7 cm pa spljoštiti dlanom
  3. Spljošteni disk treba biti debljine oko 3 mm. Popapriti svaku hrpicu pa peći oko 10 min tj. dok diskovi ne poprime zlatnu boju i postanu hrskavi. Ohladiti.

Posluživanje: Panna cottu od graška poslužite na sobnoj temperaturi posipano s malo crnog sezama i čipsom od parmezana kao party zalogaj.

Savjet: Panna cota se može izliti u veliki kalup pa izrezivati porcije po potrebi. Može se pripremiti dan/dva prije i držati na hladnom. Čips od parmezana može se pripremiti dan prije i držati na suhom.

Ajvar

Razmazi svoje nepce