Podravka

Grah crveni

Meksička riža s grahom

Meksičke okuse pripremite u riži s grahom i uživajte u pikantnim zalogajima u rajčici s korijanderom.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Meksička riža s grahom

Priprema

  1. Ulje zagrijte i na njega stavite opranu i ocijeđenu rižu.
  2. Zagrijavajte je uz miješanje da postane staklasta pa ulijte tople vode da prekrije sadržaj.
  3. Dodajte Vegetu Natur za meksička jela i pirjajte dok riža nije gotova.
  4. Dodajte ocijeđeni grah, kukuruz šećerac i pasiranu rajčicu.
  5. Jelo po potrebi posolite, pospite svježe mljevenim paprom i korijanderom.

Posluživanje: Meksičku rižu poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog mesu.

Savjet: Prije dodavanje riže, možete popeći na kockice narezanu 1 crvenu papriku.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće