Veličanstveni rižoto

Zrno po zrno - rižoto

Rižoto sa patlidžanom i piletinom na drugačiji način

Pripremite topli rižoto, preko njega pirjanu piletinu narezanu na trakice i pospite narezanim vlascem.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Rižoto sa patlidžanom i piletinom na drugačiji način

Sastojci

Priprema

  1. Pileći file prerežite da dobijete odreske, pospite Vegetom Natur za piletinu i istrljajte te ostavite stajati 30 minuta.
  2. Patlidžan ogulite, narežite na kockice i stavite u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte 20 minuta, ocijedite i usitnite u pire.
  3. Na zagrijanom ulju u široj tavi popecite pileće odreske do zlatne boje i izvadite sa strane.
  4. U tavu na masnoću stavite sitno narezan luk i popecite do zlatne boje. Dodajte protisnuti češnjak i opranu rižu te kratko popecite uz miješanje.
  5. Ulijte tople vode da prekrije sadržaj, dodajte sol, papar i pirjajte na laganoj vatri uz miješanje i po potrebi podlijevajte vodom po potrebi.
  6. Potkraj umiješajte pire od patlidžana i slatko vrhnje. Piletinu narežite na trakice.

Posluživanje: Poslužite topli rižoto, preko njega piletinu i sve pospite narezanim vlascem.

Kruh

Kruh naš svagdašnji