Novogodišnja Dolcelina torta

Uljepšajte novogodišnji doživljaj ukusnom tortom s dvije kreme, orasima i kakaom, ukrasite šlagom i dekorirajte prigodnim ukrasima od omiljenih kolačića.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Novogodišnja Dolcelina torta

Sastojci

Za biskvit

Za kremu 1

Za kremu 2

Priprema

  1. Za biskvit jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte vanilin šećer, otopljeni maslac, brašno pomiješano sa soli, praškom za pecivo, kakaom i orasima.
  2. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Biskvit ohladite, skinite papir za pečenje i vratite u kalup za torte čiji obod premažite uljem.
  4. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) dok dobijete kremu. Odmah je nanesite na ohlađen biskvit i poravnajte.
  5. Isto tako pripremite kremu od vanilije i premažite preko čokoladne kreme.

Posluživanje: Šlag 5 + istucite i nanesite na kremu te poravnajte.

Savjet: Torti pažljivo skinite kalup, a izvana je možete ukrasiti šlagom.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh