Eva

Tuna komadi u maslinovom ulju

tuna_komadi_u_maslinovom_ulju_160g.png

Kanapei s namazom od tune

Kad se poznati chef Ivan Pažanin zaigra s Eva tunom, tada nastaju kreativni i zdravi kanapei koji zavode spojem okusa i domišljatom prezentacijom. 

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Kanapei s namazom od tune

Sastojci

  • 1 veći salatni krastavac
  • 250 g očišćenih malih kozica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol
  • crni papar
  • 3 žlice konjaka
  • malo svježeg ružmarina
  • 80 g cherry rajčica
  • 1 nar

Namaz od tune

Priprema

  1. Tuni dodajte sirni namaz, limunov sok, kapare, narezan češnjak i peršin. Popaprite, posolite i sve dobro usitnite štapnim mikserom da dobijete namaz.
  2. Krastavce narežite na deblje ploške i posložite na pladanj.
  3. Na zagrijanom maslinovom ulju kratko popecite kozice i ulijte konjak. Nastavite zagrijavati da alkohol ispari, a ostanu arome.
  4. Dodajte sitno narezani ružmarin, rajčice prerezana na pola, posolite i kratko popecite.
  5. Po krastavcima rasporedite namaz.
  6. Preko namaza rasporedite kozice i rajčice.

Posluživanje: Sve pospite narezanim ružmarinom i narom, pa poslužite.

Savjet: Salatni krastavac nije potrebno guliti. Uz pomoć vilice, možete mjestimično oguliti koru, pa će kanapei biti još dekorativniji.

Ajvar

Razmazi svoje nepce