Eva

Tuna fileti u biljnom ulju

Tuna fileti u biljnom ulju

Popečci s tunom

Svi vole popečke! Vrhunski chef Ivan Pažanin to zna, i zato je za nas kreirao ukusne popečke od tune, koji su gotovi za čas, a jednako brzo nestaju s tanjura.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Popečci s tunom

Sastojci

  • 2 tikvice (oko 350 g)
  • sol
  • 2 jaja
  • 80 g glatkog brašna
  • 40 g luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 30 g naribanog sira Grana Padano (ili drugog zrelog sira)
  • 100 g mozzarelle
  • mljeveni crni papar
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 limenke Eva tuna fileta u biljnom ulju (2×115 g)
  • 60 g kukuruza šećerca
  • ulje za prženje

Za umak

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol
  • mljeveni crni papar
  • 1 žlica naribanog sira Grana Padano
  • malo svježeg timijana

Priprema

  1. Tikvice naribajte, dodajte im sitno nasjeckani luk i češnjak.
  2. Jaja razmutite, posolite i popaprite, dodajte sir ribanac te promiješajte. Tunu ocijedite i razmrvite.
  3. Tikvicama dodajte naribanu mozzarellu, kukuruz šećerac, tunu, sol, crni papar, razmućena jaja, brašno i promiješajte. Na kraju dodajte brašno i dobro promiješajte da se sastojci povežu.
  4. Pobrašnjenim rukama formirajte popečke i svaki lagano pobrašnite.
  5. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i u vruće stavite popečke.
  6. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju, a zatim izvadite na upijajući papir da uklonite višak masnoće.
  7. Za umak, jogurtu dodajte maslinovo ulje, malo soli, papra, sir i nasjeckani timijan.

Posluživanje: Ukusne popečke poslužite s umakom od jogurta.

Savjet: Tikvice možete naribati, posoliti i nakon stajanja od nekoliko minuta istisnuti višak tekućine.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina