Podravka

Zelene masline punjene pastom od paprike

Piletina na španjolski

Ova piletina govori stotinu jezika, a s ljutim ajvarom i slatkim medom među sastojcima, dodatno razbuđuje osjetila.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Piletina na španjolski

Sastojci

Priprema

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite pileća prsa i popecite ih sa svih strana.
  2. Izvadite ih, a na masnoću od pečenja dodajte nasjeckani luk, protisnuti češnjak, nasjeckane kobasice i pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša.
  3. Dodajte ajvar, vratite piletinu i dodajte na trakice narezanu papriku, a zatim rižu. Sve zajedno popecite, podlijte s malo vode i pirjajte da riža malo omekša.

Posluživanje: U gotovo jelo dodajte masline, obilato pospite grubo nasjeckanim peršinom i poslužite.

Savjet: U rižu prije pirjanja možete dodati 1 – 2 žličice šećera ili meda.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži