Tjestenina s ajvarom

Za ljubitelje tjestenine i za ljubitelje ajvara, ovo je jedan od onih spojeva koji se odmah prepričavaju prijateljicama.

  • 35 min
  • Jednostavno
Tjestenina s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  2. Na ulju kratko popecite nasjeckani luk. Dodajte papriku narezanu na kockice i male rajčice narezane na polovice te pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  3. Nakon toga dodajte pasiranu rajčicu i ajvar. Kratko kuhajte, a zatim umiješajte kuhanu tjesteninu.

Posluživanje: Tjesteninu pospite nasjeckanim peršinom i toplu poslužite sa zelenom salatom.

Savjet: Umaku za tjesteninu po potrebi možete dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće