Zapečeni njoki s ajvarom

Njoki svoju ljubav jednako i pravedno dijele na ajvar, sir, pancetu i povrće... nećemo im zamjeriti.

  • 35 min
  • Jednostavno
Zapečeni njoki s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. Pancetu narežite na tanke ploške i popržite na tavi.
  2. Njoke stavite u kipuću posoljenu vodu. Kad isplivaju na površinu, ocijedite ih, isperite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
  3. Za preljev izmiješajte ajvar, vrhnje za kuhanje i sir te prelijte preko njoka. Pospite sirom i rasporedite natrgane komade pancete.
  4. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 20 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom po izboru.

Savjet: U jelo možete dodati popržene tikvice, patlidžane ili slično te narezane kobasice umjesto pancete.

Tjestenina

Svestrana Talijanka