Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Pirjane gljive s ajvarom na palenti

Spoj gljiva i slanutka s palentom možda i ne bi bio toliko dojmljiv da mu posebnu notu okusa i boje ne daje ajvar i aroma češnjaka.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pirjane gljive s ajvarom na palenti

Sastojci

Priprema

  1. Na ulju popecite češnjak, a zatim i krupno narezane gljive. Pirjajte ih nekoliko minuta, posolite, popaprite pa umiješajte ajvar i ocijeđeni slanutak. Kratko prokuhajte.
  2. Kuhanu palentu izlijte u nauljenu posudu i kad se malo ohladi, narežite na kocke

Posluživanje: Pirjane gljive prelijte preko palente, pospite narezanim mladim lukom i poslužite.

Savjet: U palentu potkraj kuhanja možete umiješati 2 žlice nasjeckanog peršina.

Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin