Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Kotleti s "ajvar maslacem"

Ploška začinjenog maslaca prožima sočno pečenje ostavljajući svoj aromatični trag na jelu i okus koji će nepce zapamtiti.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Kotleti s "ajvar maslacem"

Sastojci

Maslac

Priprema

  1. Maslac sobne temperature razradite, dodajte mu ajvar i vlasac. Dobro promiješajte.
  2. Uz pomoć prozirne folije od pripremljene smjese oblikujte valjak pa ga ostavite u hladnjaku da se dobro stisne. Ohlađeni začinjeni maslac narežite na ploške.
  3. Meso lagano posolite i popaprite pa ga u dobro zagrijanom ulju popecite do zlatne boje.
  4. Podlijte s malo vode, smanjite vatru i poklopljeno pirjajte 20 minuta. Meso zatim okrenite i pustite da tekućina prokuha.
  5. Kod posluživanja na svaki komad toplog mesa stavite plošku pripremljenog maslaca da se rastopi i začini meso.

Posluživanje: Poslužite s prilogom po želji (krumpir, tjestenina, riža).

Savjet: Ovako pripremljeni maslac možete čuvati u hladnjaku i poslužiti i uz druge vrste narezaka ili pečenog mesa.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma