Špageti sa sardinama i šampinjonima
- Recept by coolinarika.com -Jadranske sardine u društvu mrkve, paprike i umaka od rajčice oduševit će sve ljubitelje morskih delicija, a pripremljene u kombinaciji s gljivama idealne su za dijeljenje u dobrom društvu. Recept je nastao u suradnji s poznatim "meštrom od ribe" - Ivanom Pažaninom, tako da je uspjeh zagarantiran.

Priprema
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tako da bude "al dente".
- U veću i dublju tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
- Dodajte malo vina, narezane šampinjone i kratko popržite.
- Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, ocijeđene špagete i podlijte s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
- Zatim dodajte EVA sardine s povrćem i promiješajte da se sastojci sljube.
- Umiješajte rajčice prerezane po pola, posolite i još kratko popecite.
Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.
Savjet: Tjesteninu nakon kuhanja nemojte ispirati jer ćete izgubiti škrob koji je na površini, ali i slanost koju ste dobili kuhanjem tjestenine u slanoj vodi.