Zlato polje

Špageti s jajima no7

Zlato polje spageti no7

Špageti sa sardinama i šampinjonima

Jadranske sardine u društvu mrkve, paprike i umaka od rajčice oduševit će sve ljubitelje morskih delicija, a pripremljene u kombinaciji s  gljivama idealne su za dijeljenje u dobrom društvu. Recept je nastao u suradnji s poznatim "meštrom od ribe" - Ivanom Pažaninom, tako da je uspjeh zagarantiran.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Špageti sa sardinama i šampinjonima

Sastojci

  • 250 g špageta No 7
  • 50 ml maslinova ulja
  • 100 g luka
  • 50 ml bijelog vina
  • 300 g šampinjona
  • 200 g žutih cherry rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 2 Eva sardine s povrćem (2×115 g)
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi tako da bude "al dente".
  2. U veću i dublju tavu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popržite ga dok ne omekša.
  3. Dodajte malo vina, narezane šampinjone i kratko popržite.
  4. Dodajte nasjeckani češnjak, kapare, ocijeđene špagete i podlijte s malo tekućine u kojoj se kuhala tjestenina.
  5. Zatim dodajte EVA sardine s povrćem i promiješajte da se sastojci sljube.
  6. Umiješajte rajčice prerezane po pola, posolite i još kratko popecite.

Posluživanje: Pospite peršinom i poslužite.

Savjet: Tjesteninu nakon kuhanja nemojte ispirati jer ćete izgubiti škrob koji je na površini, ali i slanost koju ste dobili kuhanjem tjestenine u slanoj vodi.

Kampiranje

Gozba pod vedrim nebom