Eva

Tuna komadi u maslinovom ulju

tuna_komadi_u_maslinovom_ulju_160g.png

Zdravi sendvič

Chef svima poznat po ribljim specijalitetima - Ivan Pažanin osmislio je sendvič bogat neprocjenjivim sastojcima i tunom koji morate probati. Poslužite ga sa šalšom i uživajte u mediteranskom okusu.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Zdravi sendvič

Sastojci

Šalša

  • 6 sušenih rajčica (iz uljne otopine)
  • 1 mladi luk
  • 100 g cherry rajčica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • malo bijelog vina
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • sol
  • crni papar
  • nekoliko listića svježeg bosiljka
  • 4 ploške integralnog kruha
  • 2 limenke Eva tuna komadi u maslinovom ulju (160 g)
  • ½ zelene paprike
  • sitna miješana zelena salata

Priprema

  1. Mladi luk, sušene i cherry rajčice narežite.
  2. Na zagrijano ulje stavite mladi luk, kratko popecite, ulijte malo vina, dodajte sušene rajčice, nasjeckani češnjak i peršin.
  3. Kratko popecite, dodajte rajčicu, posolite, popaprite i uz podlijevanje vinom pirjajte da dobijete šalšu.
  4. Šalšu maknite s vatre, pospite natrganim listićima bosiljka i pustite da se hladi.
  5. Ploške kruha popecite na nauljenoj grill tavi.
  6. Na plošku kruha stavite pripremljenu šalšu i preko nje rasporedite tunu.
  7. Po tuni stavite papriku, salatu, pospite grubo mljevenim paprom, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Posluživanje: Sendvič poklopite drugom ploškom kruha, dijagonalno prerežite i poslužite s preostalom šalšom.

Savjet: Nauljenu grill tavu premažite češnjakom prije nego što popečete kruh.

Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!