Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Brza double choco torta

Savršenu harmoniju svijetle i tamne čokolade pripremite na finom biskvitu od lješnjaka. Ukrasite čokoladnim ostrušcima i uživajte u divnoj kombinaciji slatkog okusa.

  • 45 min
  • Jednostavno
Brza double choco torta

Sastojci

Biskvit

Krema

  • 1 Dolcela Double choco desert
  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja

Ganache

  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 120 g čokolade
  • čokoladni ostrušci i grubo mljeveni poprženi lješnjaci za ukrašavanje

Priprema

  1. Pripremite čokoladni biskvit. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i lješnjacima.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i izmiješajte bjelanjke u čvrsti snijeg dodajući prstohvat soli.
  3. Uz miješanje postepeno dodajte šećer dok ne dobijete glatku pjenu. Lagano umiješajte žumanjke, a zatim rastopljeni maslac, mlijeko i smjesu od lješnjaka.
  4. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 20 cm) namašćen i prekriven papirom za pečenje te pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi, skinite papir i vratite ga u kalup.
  5. Za pripremu svijetle kreme, u posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu svijetlog deserta.
  6. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite na biskvit.
  7. Za pripremu tamne kreme, u drugu posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu tamnog deserta.
  8. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu. Kremu zatim nanesite preko svijetle kreme.
  9. Ostavite tortu u hladnjaku najmanje 30 min prije nego skinete kalup i prelijete ganachem.
  10. Za ganache, slatko vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko nasjeckane čokolade. Promiješajte da se čokolada otopi te prelijte preko torte.

Posluživanje: Po obodu pospite nasjeckane lješnjake i ukrasite čokoladnim ostrušcima ili/i Kviki choco lolsima.

Savjet: Čokoladni biskvit možete još jednostavnije pripremiti i od Dolcela Čokoladnih muffina u koje je potrebno dodati lješnjake.

Egzotične kuhinje

Kuhaj globalno, jedi lokalno!