Podravka

Ajvar - blagi

Kruh na oko

Samo jaje na oko vjerojatno neće posebno razveseliti ni ukućane ni goste, ali kruh na oko bit će zanimljiva promjena u toploj ili hladnoj varijanti, za doručak ili večeru.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Kruh na oko

Sastojci

Priprema

  1. Iz četiri kriške kruha uz pomoć okruglog kalupa izrežite sredinu. Kriške s rupom zatim stavite na zagrijanu nauljenu tavu i u sredinu razbijte jaje da dobijete jaje na oko.
  2. Pecite na srednjoj temperaturi dok jaje ne postane čvrsto.
  3. Cijele kriške kruha premažite ajvarom, na ajvar stavite šunku te plošku kruha s jajetom.
  4. Pospite nasjeckanim mladim lukom i grubo mljevenim šarenim paprom te poslužite.

Posluživanje: Uz sendvič poslužite narezano svježe povrće na salatu.

Savjet: Na svaku plošku šunke možete staviti plošku edamera ili gaude. Ako sendvič malo zagrijete, dobit ćete još bolji okus.

Topli napici

Okus koji grije oko srca