Fine salate

Laganini užitak

Salata od rakova

Repove kozica ili gambera pripremite uz zeleno povrće i aromatične začine te poslužite posute poprženim kockicama kruha.

  • 15 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Salata od rakova

Sastojci

  • 400 g očišćenih repova rakova (veće kozice ili gamberi)
  • 150 g rajčica
  • 150 g krastavca
  • 40 g otkoštićenih Zelenih maslina Podravka
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica sitno narezanog peršina
  • ½ žličice Vegeta Maestro ljupčaca
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1-2 žlice ocijeđenog soka limuna
  • sol
  • 60 g miješane lisnate salate (kristal, mlada rikula, potočarka, mlada cikorija,...)
  • 2 žlice popečenih kockica kruha

Priprema

  1. U posoljenoj vodi skuhajte repove rakova (2-3 minute) i ocijedite.
  2. U posudu stavite narezane rajčice, na kockice narezan krastavac, narezane masline, mladi luk, peršin, ljupčac, maslinovo ulje, limunov sok, posolite i promiješajte.
  3. Na kraju umiješajte narezane kuhane rakove.

Posluživanje: Poslužite preko mješavine lisnate salate posuto poprženim kockicama kruha.

Savjet: Umjesto kuhanih, u ovu laganu salatu možete dodati i pečene kozice. Malo ih posolite, prelijte maslinovim uljem i pecite 6-8 minuta na tavi.

Mesoljupci

Nema tice do prasice!