Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

File lososa sa šparogama i umakom od ljupčaca

File lososa sa šparogama i umakom od ljupčaca pripremite i poslužite s aromatičnim umakom od vrhnja i bijelog vina.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
File lososa sa šparogama i umakom od ljupčaca

Sastojci

Umak

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • ½ žličice Vegeta Maestro ljupčaca
  • 1 žlica Vegeta Maestro peršina
  • sol
  • 100 g maslaca
  • 200 g zelenih šparoga

Priprema

  1. Losos lagano posolite, pospite svježe mljevenim paprom i ostavite sa strane.
  2. Za umak, na maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak, zatim vino i kad malo iskuha ulijte vrhnje za kuhanje.
  3. Dodajte ljupčac, peršin, sol te pustite da kuha 5 minuta. Maknite umak s vatre i uz pomoć pjenjače postepeno umiješajte hladan maslac narezan na listiće.
  4. Na zagrijanu tavu stavite maslac da se zagrije i na njega stavite odreske lososa. Popecite ga sa svih strana.

Posluživanje: Losos poslužite sa šparogama i aromatičnim umakom.

Savjet: Šparoge skuhajte tako da u posoljenu vodu dodajte šećer i stavite kuhati očišćene cijele šparoge (s vrhovima prema gore tako da vire iz vode). Pazite da se šparoge ne prekuhaju i ostanu hrskave.

Paštete

Kruha i igara!