Vegeta

Vegeta NATUR

Vegeta natur 75g

Lazanje s ajvarom i bademima

Zanimljive lazanje s umakom od  bademova mlijeka i ljutog ajvara pripremite s tikvicama i uživajte u novoj varijanti omiljenog jela.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Lazanje s ajvarom i bademima

Sastojci

Priprema

  1. Bademovo mlijeko zagrijte i kuhajte na laganoj vatri da se zgusne.
  2. Umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo mlijeka da dobijete kremastu strukturu. Na kraju umiješajte Vegetu Natur i ajvar i maknite s vatre.
  3. Tikvice narežite na ploške debljine 5 mm.
  4. U zagrijanu tavu stavite malo maslinova ulja i kratko popecite da tikvice omekšaju.
  5. Kad su gotove dodajte im protisnuti češnjak. Oguljene bademe popecite na suhoj teflon tavi.
  6. Na redu je slaganje lazanja. U posudu za lazanje na dno stavite dio umaka od ajvara, prekrijte listovima lazanja, dodajte još malo umaka, zatim složite red tikvica, listove lazanja i opet umak.
  7. Između svakog sloja pospite malo badema
  8. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 ° C 40 minuta.

Posluživanje: Jelo možete poslužiti i hladno.

Savjet: Tikvice u tavi moraju biti u jednom sloju, pa ih morate popeći u nekoliko puta po malo.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.