Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Mousse torta s malinama i pistacijama

Dvije kreme od malina i vanilije na podlozi od mljevenog keksa i pistacija usavršit ćete okusom voćnog likera i uživati u desertu savršenom za ljetne dane.

  • 35 min
  • Jednostavno
Mousse torta s malinama i pistacijama

Sastojci

Podloga

  • 180 g mljevenog keksa
  • 60 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice voćnog likera (Maraschino)
  • 50 g mljevenih pistacija

Krema 1

  • 300 g malina
  • 1 žlica šećera
  • 1 Dolcela mousse okus vanilija (85g)
  • 250 ml hladnog mlijeka

Krema 2

  • 1 Dolcela mousse okus vanilija (85g)
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • maline za ukrašavanje torte

Priprema

  1. Mljevenom keksu dodajte mlijeko i liker pa promiješajte.
  2. Zatim dodajte pistacije i rastopljeni maslac, promiješajte i uspite u nauljen kalup za torte Ø22 cm.
  3. Dobro utisnite da dobijete jednoličnu podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta da se podloga stisne. Malinama dodajte šećer, 2 žlice vode i zagrijte do vrenja.
  4. Kuhajte nekoliko minuta da dobijete umak, a zatim ocijedite preko sitnog sita da uklonite sjemenke (100 ml). Pire od malina ostavite da se ohladi.
  5. Za kremu u mlijeko uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Dodajte pire od malina i nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom.
  6. Mousse kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu i poravnajte. Nakon što nanesete prvu kremu, tortu držite u hladnjaku 10 minuta pa pripremite drugu kremu da se slojevi ne pomiješaju.
  7. Za drugu kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem.
  8. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom.

Posluživanje: Mousse kremu nanesite na prvu kremu i poravnajte. Tortu stavite u hladnjak barem 1 sat.

Savjet: Za pripremu ove torte upotrijebite tamnije kekse, integralne ili Speculas.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh