Dolcela

Mousse vanilija

Dolcela mousse vanilija render

Mini Pavlove s mousseom i voćem

Košarice pune finog moussea s vanilijom i komadićima svježeg voća savršeno će se uklopiti uz ljetne dane.

  • 60 min
  • Jednostavno
Mini Pavlove s mousseom i voćem

Sastojci

Za beze košarice

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 4 žličice Dolcela Gussnela
  • 1 žličica limunova soka (ili bijelog octa)

Za kremu

  • 1 Dolcela mousse okus vanilija (85g)
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja (nezaslađenog)
  • 2-3 žlice kremastog likera (Baileys, Carolans)
  • 500 g raznog svježeg voća (breskve, maline, jagode, borovnice..)

Priprema

  1. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i uz miješanje postepeno dodajte i šećer u prahu.
  2. Na kraju dodajte Dolcela Gussnel pomiješan s malo šećera i limunov sok.
  3. Na lim za pečenje prekriven namašćenim papirom nanesite smjesu u obliku košarica (8 komada) slastičarskom vrećicom s većim otvorom ili žlicom.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 120 °C oko 40 minuta.
  5. Pečene kore ostavite neka se ohlade u pećnici. Izvana moraju biti hrskave, a iznutra zadržati svijetlu boju.
  6. Za kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem.
  7. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom.
  8. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom da dobijete gustu smjesu.
  9. Mousse kremu nanesite na beze košarice i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.

Posluživanje: Po košaricama rasporedite voće i poslužite.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i jednu veliku tortu samo povećajte dužinu pečenja oko 90 minuta.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži