Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Lungić s umakom od gljiva

Zapečeni lungić s umakom od gljiva i vina pri posluživanju obogatite s kuhanim njokima i šarenom salatom.

  • Jednostavno
Lungić s umakom od gljiva

Sastojci

Za umak

  • 2 žlice ulja
  • 250 g shitaki gljiva
  • 80 ml bijelog vina
  • 1 Fant umak od gljiva
  • njoki za posluživanje
  • raznobojna salata

Priprema

  1. Lungić očistite od žilica, posolite i pospite paprom. Ostavite 30 minuta odmarati.
  2. Zatim meso stavite na zagrijano ulje i popecite na srednje jakoj vatri sa svake strane tako da ostane mekano i sočno u sredini. Meso izvadite iz tave i pokriveno ostavite sa strane.
  3. U tavu stavite grubo narezane gljive i kratko popecite uz miješanje. Ulijte vino, 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Posluživanje: Lungić narežite i poslužite s pripremljenim umakom i kuhanim njokima.Jelo poslužite toplo i pospite listićima bosiljka.

Savjet: Umak možete obogatiti dodajući vrhnje za kuhanje.

Gulaš

Inspirirani tradicijom