Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete

Meksički grah s rebarcima

Meksiko na tanjuru oduševljava ljubitelje ljutih jela koja savršeno nastaju uz začin Vegete Natur za meksička jela.

  • 45 min
  • Jednostavno
Meksički grah s rebarcima

Sastojci

Priprema

  1. Rebarca narezana na manje komade pospite Vegetom Natur za meksička jela, ulijte vino i 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati 30 minuta.
  2. U široj posudi zagrijte žlicu ulja, pa na njega stavite meso iz marinade.
  3. Popecite ga sa svih strana, dodajte sitno narezani luk, a zatim na kockice narezanu papriku.
  4. Kratko popecite, a zatim ulijte vode toliko da pokrijete sadržaj.
  5. Kuhajte poklopljeno, na laganoj vatri, da meso omekša. Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz šećerac.
  6. Gussnel razmutite u malo vode i umiješajte u jelo da se zgusne.

Posluživanje: Poslužite rebarca s grahom i popečene tortilje ili palentu narezanu na kocke.

Savjet: Ako volite jače pikantno, dodajte još Vegete Natur za meksička jela po želji.

Gulaš

Inspirirani tradicijom