Vegeta

Vegeta Natur za meksička jela

Vegeta natur za meksička jela

Tacosi s piletinom

Piletina uz limetu, med i maslinovo ulje u tacosima idealan je obrok za radoznale gurmane.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Tacosi s piletinom

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • ocijeđen sok od 1 limete
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice Vegete Natur za meksička jela (15 g)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 8 malih kukuruznih tortilja
  • 1 narezani ljubičasti luk
  • nekoliko rotkvica narezanih na tanke ploške
  • 1 avokado narezan na ploške
  • kupus narezan na tanke rezance
  • svježi korijandar za posluživanje

Priprema

  1. Pileći file narežite na komade prikladne za ražnjiće.
  2. Za marinadu, limetin sok pomiješajte s medom. Marinadu nanesite na piletinu, promiješajte i ostavite 20 minuta.
  3. Mariniranu piletinu nabodite na štapiće za ražnjiće koje ste prethodno močili u vodi.
  4. Vegetu Natur za meksička jela pomiješajte s maslinovim uljem pa time premažite pripremljene ražnjiće.
  5. Ostavite ih sa strane dok narežete povrće.
  6. Na zagrijani roštilj ili grill tavu stavite ražnjiće i popecite ih s obiju strana.
  7. Tortilje zagrijte u tavi ili na roštilju. U tortilje stavite pripremljeno povrće i preko njega ražnjić.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo posuto narezanim korijandrom.

Savjet: Kockice ananasa dat će ovom jelu dodatnu svježinu.

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina