Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Pikantne pljeskavice s roštilja

Pripremite pljeskavice i stavite žličicu kajmaka te poslužite tople s pečenim krumpirom, salatom ili mladim lukom i sočnom jelu pridružite Podravkin ajvar.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Pikantne pljeskavice s roštilja

Sastojci

  • 1 kg mljevenog miješanog mesa (svinjetina i junetina)
  • 50 g luka
  • 1 Vegeta grill pikantno pečenje (30 g)
  • 2 žlice ulja
  • 50 ml bijelog suhog vina
  • 100 g kajmaka
  • pečeni krumpir za prilog

Priprema

  1. Mljeveno meso stavite u posudu, dodajte sitno narezani luk, Vegetu grill pikantno pečenje, ulje i vino. Dobro izmiješajte i smjesu ostavite neka stoji oko pola sata.
  2. Nakon toga od smjese oblikujte pljeskavice i stavite na zagrijani roštilj (ili grill tavu). Pljeskavice pecite sa svake strane oko 5 minuta.

Posluživanje: Na tople pljeskavice stavite žličicu kajmaka i poslužite tople s pečenim krumpirom, salatom ili mladim lukom.

Savjet: Uz pljeskavice možete poslužiti Podravkin ajvar.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje