Nedjeljni ručak

Okupljeni oko stola

Junetina na mediteranski

Kad se u mediteransko jelo umiješa crno vino znajte da se nešto dobro kuha. Junetina, zeleni njoki i crne tagliatelle će vam to i potvrditi.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Junetina na mediteranski

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite junetinu narezanu na trake.
  2. Kratko popecite pa pirjajte podlijevajući vodom da meso omekša, a voda ispari. Dodajte narezanu pancetu i kratko popržite.
  3. Ulijte vino, a zatim 500 ml vode.
  4. Dodajte sadržaj vrećice Fanta, masline narezane na komadiće i kuhajte pokriveno na laganoj vatri 10-15 minuta.

Posluživanje: Junetinu na mediteranski poslužite prelivenu preko zelenih njoka ili crnih tagliatella.

Savjet: Jelo će biti još brže gotovo ako junetinu zamijenite puretinom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma