Tjestenina bolognese iz pećnice

Zapečenu tjesteninu bolognese iz pećnice poslužite u šarmantnim posudama i uživajte u toplom jelu prožetim slatkim vrhnjem.

  • 50 min
  • Jednostavno
Tjestenina bolognese iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite.
  3. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi.
  4. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.

Savjet: Umjesto mljevene junetine, juneće meso možete sitno narezati za još bolji doživljaj.

Masline

Cure sline od masline