Tjestenina bolognese iz pećnice

Zapečenu tjesteninu bolognese iz pećnice poslužite u šarmantnim posudama i uživajte u toplom jelu prožetim slatkim vrhnjem.

  • 50 min
  • Jednostavno
Tjestenina bolognese iz pećnice

Sastojci

  • 250 g tjestenine penne
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g mljevenog mesa (junetina)
  • 1 Fant mješavina za špagete bolognese
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice mascarpone sira
  • 1-2 rajčice
  • 100 g mozzarelle

Priprema

  1. U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite.
  3. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi.
  4. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.

Posluživanje: Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.

Savjet: Umjesto mljevene junetine, juneće meso možete sitno narezati za još bolji doživljaj.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima