Zapečeni špageti s mozzarellom

I špageti mogu oduševiti u zapečenom jelu uz mesni sadržaj i maslinovo ulje i svježim bosiljkom na vrhu toplog jela.

  • 40 min
  • Jednostavno
Zapečeni špageti s mozzarellom

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice Fanta otopite u 500 ml mlake vode. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje.
  2. Maknite s vatre, ulijte pasiranu rajčicu, pripremljeni Fant, vratite na vatru i pustite da zakipi. Pirjajte na srednje jakoj vatri 15 minuta uz povremeno miješanje da dobijete umak.
  3. Za to vrijeme špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
  4. Zatim ih umiješajte u pripremljeni umak. Dodajte pola količine mozzarelle, natrgane na manje komade, i listiće bosiljka. Lagano promiješajte i sve ulijte u nauljenu posudu za pečenje.
  5. Po površini posložite ostatak mozzarelle narezane na ploške i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C.
  6. Pecite oko 15 minuta da se sir zapeče.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto špageta možete koristiti drugu tjesteninu, npr. fussile, penne i sl.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...