Fant

Fant mješavina za lazanje

Fant lazanje 2018

Pileće lazanje

Uz pripremu ovih pilećih lazanja postat ćete ekspert za lazanje u samo nekoliko poteza.

  • 60 min
  • Jednostavno
  • 3 osobe
Pileće lazanje

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 Fant za lazanje
  • 150 g zelenih šparoga
  • 8 listova za lazanje
  • 150 g mozzarelle
  • sol
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 30 g sira ribanca

Priprema

  1. Pileći file sitno narežite ili sameljite. Na zagrijano ulje stavite meso i kratko popecite.
  2. Dolijte 600 ml mlake vode i vrhnje, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite da zakipi.
  3. Šparoge očistite i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijeđene šparoge narežite na komade.
  4. U nauljenu posudu 20 cm×20 cm stavite red tijesta za lazanje, red umaka s mesom, pospite s malo narezane mozzarelle, rasporedite dio šparoga i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  5. Završite redom lazanja, prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
  6. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C, do zlatnožute boje.

Posluživanje: Tople lazanje poslužite posute listićima svježeg bosiljka.

Savjet: Umjesto mozzarelle možete koristiti drugi sir kao ricottu, skutu,..

Začini inspiracije

Monozačini