Dolcela

Cheesecake

Dolcela kutija cheesecake

Muffins cheesecake tortice

Reci muffins cheese!

  • 40 min
  • Jednostavno
Muffins cheesecake tortice

Sastojci

  • 1 Cheesecake Dolcela
  • 120 g mljevenih lješnjaka
  • 70 g suhih šljiva bez koštica (ili svježih datulja ili suhih smokava)
  • 3 žlice meda
  • 40 g maslaca
  • 350 ml mlijeka
  • 300 g kremastog sira (mascarponea)
  • 200 g voća (jagode, marelice, borovnice, banane, mango,...)
  • 1 Preljev za torte Dolcela
  • 40 g šećera

Priprema

  1. Mješavini za podlogu iz Dolcela Cheesecakea dodajte mljevene lješnjake, sitno narezane šljive, med, otopljeni maslac i promiješajte. Dodajte 4-5 žlica vode i izmiješajte da se smjesa poveže i postane podatna.
  2. Od dobivene smjese formirajte kuglice. Od pripremljene smjese trebati dobiti 12 kuglica. U nauljene kalupe za mufine utisnite smjesu da dobijete podlogu „ košarice“.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta da po rubovima dobije tamniju boju. Košarice pustite da se malo ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa da se ohlade do kraja.
  4. U hladno mlijeko uspite Dolcela mješavinu za Cheesecake kremu, promiješajte te nastavite miješati električnom miješalicom tri minute najvećom brzinom. Nakon toga dodajte sir i izmiješajte u kremu.
  5. Kremu nanesite u košarice i ohladite u hladnjaku (najmanje 2 sata).
  6. Preko kreme posložite narezano voće po želji. Košarice posložite na rešetku ispod koje stavite papir za pečenje.
  7. Dolcela preljevu za torte dodajte šećer i od 250 ml vode uzmite 3 žlice te razmutite.
  8. Ostatak vode zagrijte pa kad zakipi, maknite s vatre i umiješajte smjesu. Zagrijavajte 2 minute, ohladite nekoliko minuta i prelijte preko voća na košaricama.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Ukoliko vam ostane višak kreme poslužite s voćem kao desert.

Masline

Cure sline od masline