Dolcela

Premium puding vanilija & chia

Dolcela premium puding vanilija chia

Creme de la creme s jagodama

Uz Puding vanilija&chia Dolcela pripremite Creme de la creme, a ukusnu kremu dekorirajte jagodama i uživajte u finom desertu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Creme de la creme s jagodama

Sastojci

Za umak

  • 150 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 1 žlicu limunova soka

Priprema

  1. Vatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte.
  2. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući.
  3. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi.
  4. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.
  5. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.

Posluživanje: Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.

Savjet: Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.

Dječji rođendan

Neka sve bude igra!