Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Kremasta juha od celera

Kremastu juhu s probranim začinima i celerom poslužite toplu i uživajte u kremoznom okusu povrća.

  • 4 min
  • Jednostavno
  • 25 osoba
Kremasta juha od celera

Priprema

  1. Na rastopljeni maslac dodajte sitno nasjeckani luk, narezanu stapku celera i kratko popecite.
  2. Dodajte protisnuti češnjak, uspite brašno, lagano ga popecite, pa uz miješanje ulijte 1,2 l vode.
  3. Dodajte Salut sol, papar, muškatni oraščić i šećer. Kuhajte na laganoj vatri da povrće omekša.
  4. Kuhano povrće malo ohladite, a potom usitnite štapnim mikserom da dobijete finu kremastu juhu.
  5. Ulijte vrhnje, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću i ako je potrebno, posolite.

Posluživanje: Zagrijte juhu da zakipi, a zatim poslužite toplu.

Savjet: Juhu prije posluživanja pospite listićima celera ili karameliziranim lukom.

Rajčica

Za rajske užitke