Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"

Okrepljujuća juha s kurkumom

Toplu juhu s probranim povrćem možete pripremiti i kao samostalan obrok.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Okrepljujuća juha s kurkumom

Sastojci

Priprema

  1. Mrkvu narežite na kolutiće, a poriluk sitno nasjeckajte.
  2. Na zagrijano ulje stavite mrkvu, kratko popecite, dodajte poriluk, a zatim protisnuti češnjak.
  3. Ulijte oko 1 litru tople vode, dodajte krumpir narezan na kockice, žličicu Salut soli i popaprite.
  4. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a zatim dodajte mahune, slanutak i na kraju crvenu leću. Kuhajte još oko 10 minuta da povrće omekša, umiješajte kurkumu i posolite po potrebi.

Posluživanje: Toplu juhu poslužite kao samostalan obrok.

Savjet: Umjesto mahuna možete dodati narezani kelj.

Dječji rođendan

Neka sve bude igra!