Salut

Sol sa smanjenom količinom natrija

Salut 150 hr

Hrskavi pileći štapići

Hrskave pileće štapiće pripremite uz dip po želji, a vrlo su ukusni s pirjanim mladim graškom.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Hrskavi pileći štapići

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu narežite na štapiće približno iste veličine.
  2. Dodajte Salut sol, popaprite, pospite zdrobljenim ružmarinom i nakapajte uljem. Dobro promiješajte i ostavite neka stoji 10 minuta.
  3. U vrećicu stavite krušne mrvice, sezam i parmezan i pomiješajte.
  4. Komade piletine stavite u smjesu, pa protresite vrećicu da se smjesa za paniranje prilijepi za meso. Panirane pileće štapiće posložite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 20 minuta, da dobiju zlatnu boju.

Posluživanje: Hrskave pileće štapiće poslužite uz dip po želji, a vrlo su ukusni s pirjanim mladim graškom.

Savjet: Kad posložite piletinu na lim, pospite je s malo smjese ili naribanim sirom.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.