Salut

Sol sa smanjenom količinom natrija

Salut 150 hr

Popečci od tikvica i sira

Tople popečke pripremite kao ukusan doručak, prilog ili samostalan obrok s jajem na oko i sezonskom salatom.

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Popečci od tikvica i sira

Sastojci

Priprema

  1. Tikvice naribajte, dodajte ½ žličice Salut soli i ostavite neka stoji 5 minuta.
  2. Dodajte razmućena jaja, brašno, sitno nasjeckani luk, protisnuti češnjak, sir, naribanu mozzarellu, ½ žličice Salut soli i papar. Promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. U vruće ulje žlicom dodajte smjesu od tikvica i oblikujte popečke. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.

Posluživanje: Tople popečke poslužite kao ukusan doručak, prilog ili samostalan obrok s jajem na oko i sezonskom salatom.

Savjet: Žlicom grabite smjesu i stavite na zagrijanu tavu te pritisnite da dobijete oblik popečka.

Masline

Cure sline od masline