Dječji rođendan

Neka sve bude igra!

DrugaCHIA torta bez pečenja

Premium puding Vanilija i chia Dolcela savršen je odabir za nova ukusna iznenađenja na vašem stolu, stoga uživajte jer ovo je sasvim drugaCHIA torta.

 • 35 min
 • Jednostavno
DrugaCHIA torta bez pečenja

Sastojci

Za podlogu

Za kremu

Za šaum

 • 3 bjelanjka
 • 1 Vanilin šećer Dolcela
 • 70 g šećera u prahu
 • 1 žličica limunova soka

Priprema

 1. Za podlogu, mljevenim keksima dodajte džem pomiješan sa toplom vodom i promiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac, promiješajte te ravnomjerno rasporedite u nauljen kalup za torte Ø24 cm.
 2. Smjesu utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i razmutite u malo mlijeka. Dodajte žumanjke i promiješajte.
 3. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre, umiješajte razmućeni prašak za puding i miješajući kuhajte na laganoj vatri da se zgusne.
 4. Kuhani puding izlijte u drugu posudu i uz povremeno miješanje pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte maslac sobne temperature. Dodajte mascarpone i izmiješajte da dobijete kremu.
 5. Na podlogu u kalupu nanesite 1/3 kreme, preko nje rasporedite u jednom sloju 1/2 količine banana narezanih na ploške. Nanesite sloj kreme pa opet banane.
 6. Završite slojem kreme, poravnajte i stavite u hladnjak oko 2 sata da se dobro ohladi. Ohlađenoj torti skinite obod kalupa.
 7. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje postupno dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i limunov sok.
 8. Tučene bjelanjke (šaum) nanesite površini torte tako da dobijete vrhove. Pomoću slastičarskog brenera spalite vrhove.
 9. Isti efekt postići ćete ako kolač stavite na najgornju rešetku, ispod grijača u pećnicu zagrijanu na 250 °C oko 3 minute da dobijete smećkastu boju na vrhovima.
 10. Kad ste dobili lijepe vrhove, kolač odmah stavite u hladnjak.

Posluživanje: Poslužite rashlađeno.

Savjet: Vrhove na površini torte nanesite uz pomoć slastičarske vrećice ili jednostavno, tučene bjelanjke nanesite na površinu torte i pomoću žlice načupajte da dobijete vrhove. Tortu držite u hladnjaku do posluživanja.

Tjestenina

Svestrana Talijanka