Uskrs

Prvo skuhaj, onda reci hop!

Lino Lada Gold torta

Ovom dekadentnom, no ipak laganom tortom uljepšat ćete rođendanska slavlja, posebne prigode, ali i one sasvim obične dane, kada je najveći užitak pronaći malo vremena za sebe i počastiti se jednom lijepom velikom kriškom. Ili dvije. ******************************************** Zahvaljujemo slastičarnici Magnolia na ustupljenom receptu i suradnji.

  • 120 min
  • Složeno
Lino Lada Gold  torta

Sastojci

Tamna krema

  • ½ l mlijeka
  • 60 g šećera u prahu
  • 50 g pudinga od čokolade
  • 125 g Lino Lade Gold
  • 125 g maslaca
  • 50 g nalupanog slatkog vrhnja

Bijela krema

Biskvit

  • 300 g krupno mljevenih lješnjaka
  • 300 g šećera u prahu
  • 300 g bjelanjaka

Nougat beze

Priprema

  1. Odvojiti 2 dcl mlijeka, te u njemu razmutiti šećer u prahu i puding. Ostatak staviti kuhati, kad zakipi ukuhati puding. Kremu ohladiti. Mikserom izraditi maslac, Lino Ladu Gold i dodati ohlađenu kremu. Pjenasto umiješati i dodati izlupano slatko vrhnje.
  2. Kod pripreme bijele kreme je isti postupak kuhanja, samo se u odvojeno mlijeko, puding i šećer u prahu doda kokos. Skuhanu kremu isto staviti da se ohladi. U izrađen maslac, šećer i Lino Ladu milk se doda ohlađena krema, također pjenasto izmiksati.
  3. Za biskvit izmiksamo bjelanjke sa 150 g šećera u prahu, dodamo ostatak šećera pomiješanog s lješnjacima. Podijelimo u dva kalupa promjera Φ 26 i stavimo sušiti na 160°C 35 minuta.
  4. Beze koru od lješnjaka radimo na isti način kao biskvit, samo je sušimo na 160°C 45 minuta.
  5. Biskvit premažemo s 2 žlice bijele kreme i dvije žice tamne kreme, stavimo beze koru koju premažemo sa 100 g Lino Lade Gold, zatim premažemo bijelom, te tamnom kremom, stavimo biskvit, premažemo bijelom kremom i završimo tamnom kremom.
  6. Nafilanu tortu ostavimo da odleži 12 sati. Prelijemo i ukrasimo po želji.

Posluživanje: Velikima poslužiti uz kavicu ili čaj, a malenima uz mlijeko. :)

Doček Nove godine

Sve najbolje za blagdanskim stolom!