Maškare

Maskirajte se u top chefa!

Krafne (donuti) oko malog prsta

Tople krafne prelijte zagrijanim Podravka džemom bogatim voćem bilo da se radi o okusu aronije, marelice, malina s kokosom ili šipka s jabukom zalogaji će biti prožeti finim okusom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Krafne (donuti) oko malog prsta

Sastojci

Za posluživanje

Priprema

  1. Mješavini za krafne dodajte instant kvasac, cimet i promiješajte.
  2. Dodajte ulje, jogurt, voćnu rakiju i uz miješanje postupno dolijevajte mlaku vodu da dobijete glatko tijesto.
  3. Ostavite ga pokrivenog na toplom mjestu oko 40 minuta da se volumen udvostruči.
  4. Tijesto okrenite na pobrašnjenu podlogu, razvaljajte na prst debljine i izrežite krugove ø 7 cm.
  5. Pomoću pobrašnjenog štapića u sredini svakog kruga izbušite rupu i proširite tako ga da vrtite oko prsta. Pokrijte krpom i ostavite dizati još 30 minuta.
  6. Ulje umjereno zagrijte da tijesto ne dobije previše tamnu boju. Dignuto tijesto stavite u zagrijano duboko ulje, pokrijte posudu i pržite 3 minute.
  7. Zatim ih okrenite i pržite otkrivene s druge strane do zlatnožute boje
  8. Pečene krafne (donute) izvadite na upijajući papir da se upije višak masnoće.
  9. Džem od šipka s jabukom lagano zagrijte, dodajte voćni liker i promiješajte.

Posluživanje: Još tople krafne prelijte zagrijanim džemom i poslužite.

Savjet: Na isti način krafne možete poslužiti i s drugim Podravka džemovima bogatim voćem (aronija, marelica, malina s kokosom)...

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće