Vegeta

Vegeta NATUR

Vegeta natur 75g

Lungić u jednostavnom umaku od brusnica

Pripremljene medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica u uživajte u slatko slanom jelu.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Lungić u jednostavnom umaku od brusnica

Sastojci

Za relish od brusnica

Priprema

  1. Za relish, na zagrijano maslinovo ulje stavite luk narezan na ploške. Popecite ga uz miješanje da postane staklast.
  2. Ulijte vino i ocat, pa pirjajte da dio tekućine ispari. Umiješajte senf, đumbir, malo mljevenog crnog papra, sol i džem od brusnica.
  3. Pirjajte na laganoj vatri da dobijete umak. Umak zatim pustite da de ohladi i još zgusne.
  4. Svinjski file očišćen od suvišne masnoće i kožica narežite na medaljone debljine 2 cm.
  5. Stavite ih u posudu, pospite Vegetom Natur, mljevenim šarenim paprom, majčinom dušicom, posolite te ulijte vino i maslinovo ulje.
  6. Promiješajte i ostavite meso marinirati 30 minuta u hladnjaku. U široj tavi zagrijte maslac i na njega stavite marinirane medaljone.
  7. Popecite ih na srednjoj vatri nekoliko minuta sa svake strane tako da dobije zlatnu boju.

Posluživanje: Medaljone od lungića poslužite s relishom od brusnica.

Savjet: Ostatak relisha stavite u staklenku i držite u hladnjaku do slijedećeg posluživanja. Osim s različitim vrstama mesa, možete ga kombinirati sa sirom, na brusketama, u hamburgeru, uz pohano....

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...