Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.

Čokoladni desert u čaši

Fantastičnu čokoladnu poslasticu za dvoje u kombinaciji pudinga od čokolade i jagoda, pospite nasjeckanim pistacijama i uživajte.

  • 20 min
  • Jednostavno
Čokoladni desert u čaši

Sastojci

Za podlogu

Za kremu

Za ukrašavanje

  • pistacije

Priprema

  1. Marmeladu razmutite sa 3 žlice vode. Razmrvljenom keksu dodajte pripremljenu marmeladu i promiješajte. Kekse rasporedite na dno čaša (4 komada Ø 7 cm).
  2. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i oko 5 žlica hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte, a kad zakipi, maknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 1 – 2 minute.
  3. Vrući puding odmah istresite u drugu posudu i, povremeno miješajući, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu. U ohlađeni puding umiješajte liker i slatko vrhnje istučeno u šlag.
  4. Jagode narežite na ploške i posložite s unutarnje strane staklenke tako da imate jasno vidljiv presjek jagode kroz staklo.
  5. Kremu izlijte u čaše, poravnajte te stavite u hladnjak do posluživanja.

Posluživanje: Slasticu ukrasite narezanim jagodama i pospite nasjeckanim pistacijama.

Savjet: Ako koristite Weck staklenke s poklopcem, slasticu možete bilo kamo odnijeti kao poklon iznenađenje dragoj osobi.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma