Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke

Francuski kremasti krumpir s kobasicama

Da kremasti krumpir s kobasicama iz pećnice ne zahtijeva složenu pripremu uvjerite se u ovom jednostavnom receptu i uživajte u maštovitom okusu.

  • 70 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Francuski kremasti krumpir s kobasicama

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi, ogulite ga i narežite na tanke ploške.
  2. Kobasice narežite na ploške. Na zagrijanom ulju u tavi kratko popecite kobasice. Dodajte luk narezan na ploške i zajedno nastavite zagrijavati da luk postane staklast.
  3. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite red krumpira, rasporedite pečene kobasice s lukom i pospite s 2/3 naribanog sira. Pospite vlascem i popaprite. Na kraju završite redom krumpira. Prelijte vrhnjem i pospite preostalim sirom i parmezanom.
  4. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje: Uz topli kremasti krumpir s kobasicama poslužite zelenu salatu.

Savjet: Vrhnje lagano posolite ovisno koliko je slan krumpir.

Ajvar

Razmazi svoje nepce