Gulaš od divljači

Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima. 

Gulaš od divljači

Sastojci

Za marinadu

Priprema

  1. Marinada: Vino, ocat, klinčiće, borovice, vodu i malo soli stavite u posudu na vatri i kratko prokuhajte. Ostavite neka se ohladi
  2. Meso narežite na kocke. Prelijte ga s marinadom i ostavite oko 12 sati na hladnom mjestu.
  3. Na masti ispržite nasjeckani luk. Kad dobije zlatnožutu boju dodajte narezanu slaninu.
  4. Kratko je popržite a zatim dodajte narezano meso, mažuran, češnjak, lovorov list.
  5. Polagano pirjajte uz podlijevanje s marinadom i vodom sve dok meso do pola omekša.
  6. Zatim dodajte brašno, rajčicu koncentrat podlijte s vodom toliko da dobijete ukupnu količinu oko 2 litre, dolijte konjak, začine po želji i kuhajte još oko 15 minuta

Savjet: Poslužite s njokima od krumpirovog tijesta.Autor fotografije: Goran Šerbula

Kruh

Kruh naš svagdašnji