Vegeta

Vegeta NATUR

Vegeta natur 75g

Zagorska kisela juha

Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima.

  • Jednostavno
  • 6 osoba
Zagorska kisela juha

Sastojci

Priprema

  1. Sušene vrganje namočite u vrućoj vodi i pustite da odstoje oko 30 minuta.
  2. Na masti pržite sitno nasjeckani luk dodajte slaninu i suho meso pa sve zajedno pirjajte.
  3. Vrganje ocijedite, narežite te dodajte u lonac i pirjajte još oko 5 minuta na to dodajte krumpir narezan na kockice, crvenu papriku, lovorov list, mažuran, češnjak, Vegetu natur, podlijte s vodom i kuhajte.
  4. Kada krumpir bude kuhan napravite umak od vrhnja. U kiselo vrhnje umiješajte brašno ako je pregusto dodajte malo vode te ulijte u juhu, miješajte i kuhajte još oko 5 minuta. Po potrebi posolite, popaprite i na kraju dodajte vinski ocat i peršin.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Ako pripremate sa svježim vrganjima narežite ih na listiće te pirjajte na luku zajedno sa suhim mesom i slaninom.Autor fotografije: Goran Šerbula

Rajčica

Za rajske užitke