Podravka

Kranjske s kajenskim paprom

Kranjske kobasice s kajenskim paprom 300 g 3d

Pikantno varivo s bundevom i kobasicama

Kobasice s bundevom savršeno se slažu u varivo, ali kada dodate i konjak pikantnost okusa bit će zamamna.

  • 40 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Pikantno varivo s bundevom i kobasicama

Sastojci

Za posluživanje

  • kiselo vrhnje

Priprema

  1. Ječmenu kašu stavite kuhati u posoljenu vodu i kuhanu ocijedite.
  2. Na zagrijanom ulju kratko popecite kobasice narezane na ploške. Dodajte bundevu narezanu na kockice i sve zajedno popecite.
  3. Ulijte konjak i vode toliko da prekrije sadržaj. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte kuhanu ječmenu kašu, sol i mljeveni šareni papar.

Posluživanje: Gotovo varivo pospite narezanim peršinom i poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet: 150 g kuhane ječmene kaše odgovara 60 g sirove ječmene kaše.

Masline

Cure sline od masline