Badnjak

Više od pripreme za Božić

Tart s blitvom i sardinama

Pečene tartove  bogate češnjakom, kaparima i lukom poslužite posute blitvom i špinatom.

  • 40 min
  • Jednostavno
Tart s blitvom i sardinama

Sastojci

Priprema

  1. Blitvu i rikulu narežite na manje komade, prelijte s maslinovim uljem i dobro izmiješajte.
  2. Luk i kapare jako sitno nasjeckajte, dodajte im protisnuti češnjak i sve zajedno dobro izmiješajte.
  3. Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30x20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada tijesta.
  4. Svaki komad premažite s ¼ količine sjeckane rajčice pomiješane sa sjeckanim lukom i kaparama, 2/3 količine nasjeckane blitve i rikule rasporedite po komadima tijesta, a ostatak ostavite sa strane.
  5. Sir natrgajte na manje komade i isto rasporedite po tijestu.
  6. Po tijestu rasporedite ocijeđene sardine i prelijte s ostatkom umaka iz limenke. Posolite i popaprite grubo mljevenim paprom.
  7. Na lagano pobrašnjeni lim za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta.
  8. Pečenje ponovite s preostalim tijestom i povrćem.

Posluživanje: Pečene tartove pospite ostatkom blitve i špinata i poslužite.

Savjet: Poslužite toplo ili kao hladne zalogajčiće.

Ručak na odmoru

Okačite kuhaču o klin