Badnjak

Više od pripreme za Božić

Zapečeni špinat sa sardinama

Zapečeni špinat sa sardinama iz pećnice narežite na kocke i poslužite uz najdraži sir.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Zapečeni špinat sa sardinama

Sastojci

Priprema

  1. Špinat dobro očistite, operite i stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kuhajte ga 1 minutu, izlijte u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi.
  2. Stavite ga u električnu sjeckalicu, dodajte ružmarin, sol i papar, pa sve zajedno dobro usitnite.
  3. Dodajte omekšali maslac, razmućena jaja, mileram i parmezan, pa dobro promiješajte.
  4. Vatrostalnu posudu (20x20 cm) premažite maslacem, pa u nju posložite ocijeđene sardine, a po njima pažljivo rasporedite pripremljeni špinat i ravnomjerno ga rasporedite.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30-35 minuta.

Posluživanje: Izvadite iz pećnice, pažljivo cijeli sadržaj okrenite na dasku za rezanje, narežite na kocke i poslužite.

Savjet: Špinat isperite hladnom vodom da sačuvate zelenu boju.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće