Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Francuski sendvič sa sardinama

Ponesite sendvič sa sardinama u ovaj novi dan i uživajte u inspirativnom okusu iz Francuske.

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 2 osobe
Francuski sendvič sa sardinama

Sastojci

Priprema

  1. U manjoj posudi na srednjoj vatri zagrijte bešamel umak do vrenja.
  2. Dodajte mu senf, majčinu dušicu, limunov sok, posolite ga i popaprite. Samo kratko promiješajte i uklonite s vatre. U manju vatrostalnu posudu položite 2 kriške tosta.
  3. S 1/2 količine dobivene smjese premažite kriške tosta u posudi, pa po njima rasporedite ocijeđene sardine i 1/2 količine naribanog sira.
  4. Preklopite ih preostalim kriškama tosta, pa ih prelijte preostalim bešamel umakom i naribanim sirom.
  5. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite 10-15 minuta ili dok se gornji dio blago ne zapeče i sir otopi.

Posluživanje: Poslužite odmah ili ponesite na posao, u školu i sl.

Savjet: Prije pečenja, kao ukras, na svaki sendvič možete položiti plošku limuna ili ih posuti narezanim vlascem.

Badnjak

Više od pripreme za Božić