Krumpir

Namirnica iz podzemlja za ovozemaljske užitke

Hrskavi krumpirići

Krumpire pečene na maslinovom ulju i s omiljenim začinom poslužite uz pečeno, meso, ribu ili samostalno uz salatu.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 6 osoba
Hrskavi krumpirići

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir operite, ogulite i narežite na kriške.
  2. Pripremljeni krumpir stavite u kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  3. Krumpir procijedite.
  4. Ulje stavite u lim za pečenje i stavite u pećnicu ugrijanu na 200°C kako bi se ugrijalo.
  5. Nakon nekoliko minuta izvadite lim za pečenje, rasporedite krumpir i pospite ga Vegetom Natur za hrskave krumpirić, dobro izmiješajte i vratite u pećnicu.
  6. Pecite tako dugo dok krumpir ne dobije hrskavu koricu.

Posluživanje: Poslužite uz pečeno, meso, ribu ili samostalno uz salatu.

Savjet: Upravo zbog kuhanja krumpir će biti izrazito mekan i sočan iznutra, a izvana će biti vrlo hrskav. 

Tjestenina

Svestrana Talijanka