Vegeta

Vegeta NATUR

Vegeta natur 75g

Pileće fajitas

Tuljci puni ukusnih sastojaka osvojit će svojim šarmom i savršeno se uklopiti na rođendanskom slavlju ili nekoj drugoj veseloj prigodi.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 8 osoba
Pileće fajitas

Sastojci

  • 1 kg pilećeg filea
  • 1 vrećica Vegete Natur za piletinu
  • 2 žlice limunova soka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 200 g luka
  • 200 g rajčice
  • 100 g zelene paprike
  • 100 g crvene paprike
  • 280 g Kukuruza šećerca Podravka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 250 ml majoneze
  • 8 tortilja

Priprema

  1. Pileći file narezati na trakice i posipati Vegetom Natur za piletinu. Pokapati limunovim sokom i 2 žlice maslinova ulja i sve dobro promiješati. Ostaviti da se marinira oko 20 minuta.
  2. Na preostalom zagrijanom ulju popržiti luk narezan na ploške, dodati piletinu s marinadom. Kada piletina dobije zlatnožutu boju dodati rajčicu narezanu na kockice i paprike narezane na rezance. Pirjati 15 minuta dok povrće ne omekša.
  3. Tortilje zagrijati na suhoj tavi.
  4. Kiselo vrhnje i majonezu dobro izmiješajte.
  5. Na svaku pripremljenu tortilju razdijeliti pripremljeno meso, dodati kukuruz šećerac i umak od jogurta i majoneze.

Posluživanje: Pripremljenu tortilju zamotajte i odmah poslužite.

Savjet: U svaku tortilju po želji dodajte listove zelene salate po želji (reckava, puterica, endivija, kristalka, matovilac i sl.)

Masline

Cure sline od masline