Mesoljupci

Nema tice do prasice!

Mirisna piletina iz pećnice

Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom i uživajte u hrskavosti finog i jednostavnog jela.

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Mirisna piletina iz pećnice

Sastojci

Priprema

  1. Komade piletine pospite Vegetom Natur za zlatnu piletinu, promiješajte da se Vegeta Natur ravnomjerno rasporedi i ostavite marinirati 30 minuta.
  2. Mariniranu piletinu zatim uvaljajte u krušne mrvice i posložite u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje.
  3. Piletinu nakapajte uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta da postane rumene boje.

Posluživanje: Toplu hrskavu piletinu poslužite sa salsom i popečenim kruhom.

Savjet: Salsu pripremite ovako. Luk sitno narežite, a papriku narežite na kockice.  Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk (120 g) i popecite da postane staklast. Dodajte papriku papriku (3 komada) na kockice i nastavite pirjati uz povremeno miješanje. Smanjite vatru i poklopljeno pirjajte da paprika pusti tekućinu, a ne zagori. Zatim otklopite dodajte protisnuti češanj češnjaka, sol, Vegeta Maestro mljeveni papar, malo Vegeta Maestro cillia i maknite s vatre.  U salsu umiješajte 3 žlice aceto balsamica i žlicu svježeg peršina te ostavite da se ohladi.

Juhe koje griju dušu

Nešto fino "na žlicu"